Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Let the music play..!!

Καλεσμένος εδώ και καιρό από Σκρουτζάκο, επιτέλους, το πήρα απόφαση!!! Τα αγαπημένα μου τραγούδια... Πολλά και διάφορα, από πολλά μουσικά είδη!

Αρχικά, θα αναφέρω τραγούδια με τα οποία είχα φάει τρελό κόλλημα!!!

Josh Wink - Higher State of Consciousnes
Γύρω στα μέσα των 90's, με την dance μουσική στην Ελλάδα να αρχίζει να ανεβαίνει και με εμένα να κάνω σιγά σιγά τις πρώτες μου εξόδους σε κλαμπς κλπ, αυτό το τραγούδι με είχε τρελάνει! Θυμάμαι να το ψάχνω σαν τρελός... Τελικά, το είχα βρει μισό από ένα φίλο και το είχα γράψει συνεχόμενο στην μια πλευρά μιας κασσέτας!!! Τέτοιο κόλλημα! Μετά, ανακάλυψα το cd "Full Speed I" που το είχε μέσα!!! Ήταν ένα από τα πρώτα cd που είχα αγοράσει!

Prodigy - Firestarter
Ήξερα το "Poison", το "No good", το "Voodoo people".. Αλλά το "Firestarter" ήταν ο λόγος που αγάπησα τους Prodigy! Το πρωτοάκουσα θυμάμαι σε ένα πάρτυ και η μουσική του μου είχε κολλήσει στο μυαλό.. Ώσπου μια μέρα στο σπίτι, εκεί που με είχε ψιλοπάρει ο ύπνος βλέποντας τηλεόραση, ακούω τον ήχο αυτό.. Είχα αφήσει το MCM να παίζει και εκείνη την στιγμή έπαιζε το Firestarter.. Έψαξα το cd, αλλά υπήρχε μόνο το single.. Το cd που κυκλοφόρησε μερικά χρόνια αργότερα (The fat of the land) είναι για μένα το καλύτερο cd της δεκαετίας του '90..

Puff Daddy feat Jimmy Page - Come with me
Μέτριος rapper ο Puff Daddy, αλλά η συγκεκριμένη συνεργασία του με τον τεράστιο Jimmy Page των Led Zeppelin για το soundtrack του Godzilla ήταν απίστευτη!! Μουσική από το καταπληκτικό "Kashmir", videoclip με σκηνές από την ταινία, τρέλα!!! Είχα αγοράσει το singl-άκι και το είχα λιώσει! Εκείνη την περίοδο, όταν πλησίαζες στο σπίτι μου άκουγες το συγκεκριμένο τραγούδι να παίζει τέρμα στο repeat!

Dr. Dre and Snoop Dogg - Still Dre
Ειλικρινά.. Υπάρχει κάποιος που ακούγοντας την παραγωγή του συγκεκριμένου κομματιού να μην κολλήσει?Έτσι κι εγώ, που αγόρασα και το cd του Dre και δεν το μετάνιωσα ποτέ!


Και πάμε τώρα στα πολύ αγαπημένα!!!!!

Deep Purple - Perfect strangers
Δύσκολη επιλογή μέσα από πολλά αγαπημένα των Deep Purple..

Led Zeppelin - Whole lotta love
Κάπου είχα διαβάσει ότι πιθανόν να είναι το πρώτο metal τραγούδι.. Who knows? Από το 1:20 μέχρι το 3:05 κλείνω τα μάτια και "χάνομαι"!!!!


Black Sabbath - Paranoid
Δεν πιστεύω να χρειάζονται συστάσεις... Ένα από τα καλύτερα metal κομμάτια όλων των εποχών.. Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστορία θέλει το συγκεκριμένο τραγούδι να προστίθεται τελευταίο στο ομώνυμο άλμπουμ απλά γιατί υπήρχε λίγος χώρος ακόμα!!!!!!

Metallica - Master of puppets
Αγαπημένο συγκρότημα οι Metallica, με αγαπημένο τραγούδι το συγκεκριμένο!!

Iron Maiden - Alexander the Great
Πραγματικά, δεν ήξερα ποιό τραγούδι των Maiden να πρωτοδιαλέξω.. Αποφάσισα να βάλω το συγκεκριμένο αριστούργημα που αναφέρεται στον Μέγα Αλέξανδρο... Μέσα σε 8:30 λεπτά, ο τραγουδιστής τους Bruce Dickinson (ο οποίος συν όλων των άλλων είναι και ιστορικός) εξιστορεί ολόκληρη την ιστορία του Μέγα Αλέξανδρου!! Ένα τραγούδι που περιμένουμε κάποτε να παίξουνε επιτέλους live στην Ελλάδα... Αλλά προς το παρόν, δεν το έχουνε τιμήσει ποτέ...

Blind Guardian - The bard's song (In the forest)
Όσοι δεν το ξέρετε, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! Απίστευτο τραγούδι και εξαιρετική εκτέλεση κάθε φορά στα live τους, όπου το μεγαλύτερο μέρος το τραγουδάει ο κόσμος από κάτω!!! Μαγεία που δεν μπορώ να περιγράψω, μα νιώθω τυχερός που έχω ζήσει από κοντά!

Rage Against The Machine - Killing in the name
ΥΜΝΟΣ... Fuck you, I won't do what you tell me...

Slipknot - Surfacing
Άλλο ένα αγαπημένο συγκρότημα, που δεν μπορούσα να αποφασίσω ποιό τραγούδι τους να βάλω.. Κερδισμένο το "Surfacing" για τον συγκεκριμένο στίχο:
"Fuck it all! Fuck this world!
Fuck everything that you stand for!
Don't belong! Don't exist!
Don't give a shit.. Don't ever judge me!"

System of a Down - Holy mountains
Ομοίως με τους Slipknot.. Μπορώ να πω ότι τα άλμπουμς των SOAD μπορώ να τα ακούω συνεχόμενα χωρίς να "πηδάω" κανάνε κομμάτι!


Ας βάλουμε και κανένα ελληνικό...

Rotting Christ - Non serviam
Ναι! Υπάρχουν Έλληνες που κάνουν αξιοπρεπέστατη καριέρα στο εξωτερικό, που οι δίσκοι τους πουλάνε και που έχουν γυρίσει για συναυλίες όλο τον κόσμο.. Φυσικά, το είδος μουσικής τους δεν είναι εμπορικό για να τους αναφέρει κάποιο ΜΜΕ και φυσικά το όνομά τους δεν είναι ότι καλύτερο για τα θρησκευτικά ιδεώδη.... Αλλά, για τους φίλους του metal, οι Rotting Christ είναι το καμάρι των Ελλήνων!

Τρύπες - Ταξιδιάρα ψυχή
Δυστυχώς, δεν τους είδες ποτέ σε συναυλία.... Κάτι που μετανιώνω, γιατί είχα προτάσεις από φίλους για να πάμε στο παρελθόν.. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι το αγαπημένο μου από τους καλύτερους (κατ' εμέ, αλλά και πολλούς άλλους) εκπρόσωπους του ελληνικού ροκ.

Ενδελέχεια - Διαμαντένια προβλήτα
Όσοι ξέρετε από Περιστέρι στα early και middle 90's, θα θυμάστε το Πατατράκ με το τζουκ μποξ... Εκεί το πρωτοάκουσα!! Γαμώ τα τραγούδια!!!

Διάφανα Κρίνα - Μέρες αργίας
Στην αρχή δεν μου άρεσαν.. Μετά άνοιξα τα μάτια μου!!!! Το αγαπημένο μου και απ' αυτούς!

Τζίμης Πανούσης - Κάγκελα παντού
Τρελή αδυναμία ο Τζιμάκος!! Κέρδισαν τα κάγκελα τον νεοέλληνα!!

Terror X Crew - Ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει
Ο λόγος που ακούω ελληνικό hip hop.. Και το συγκρότημα και το τραγούδι!

Terror X Crew - Εις τα βάθη της καρδιάς μου
Κομματάρα από ένα άλμπουμ που δίχασε (Έσσεται ήμαρ)... Για μένα, παραμένει εξαιρετικό άλμπουμ και το τραγούδι αυτό με μαγεύει!!!


Και κλείνοντας, ένα τραγούδι που σίγουρα έχουμε αγαπήσει όλοι οι άντρες που πήγαμε φαντάροι!!! Το αφιερώνω σε όλους τους φίλους που έκανα στον στρατό και ιδιαίτερα στις σειρές μου που ακριβώς 3 χρόνια πριν πήραμε το μαγικό χαρτί!!!

Ζιγκ Ζαγκ - Απολύομαι


Δεν σας κούρασα (φαντάζομαι)!! Να τα ακούσετε όλα!!!!! Καλημέρα!!!

34 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Ειδικά για τις πρώτες επιλογές θα συμφωνήσω με τρέλα! Τραγούδια που μας σημάδεψαν. Χεχε!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕΣ.ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ.ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

YpNoS είπε...

Ωραιες επιλογες! Ειδικα αυτο το Απολυομαι, δεν ξερω αν πλεον το συμπαθω ή το μισω.. ΣΤην βραδια του οπλιτη, στο κεντρο (6ΣΠ Κορινθος) ειχαν καλεσει την Στελλα Γεωργιαδη και εχοντας 10 ημερες στην πλατη μας, αποφασισε να τραγουδησει αυτο το τραγουδι.. Τα υπολοιπα μοσχαρια το τραγουδουσαν - εγω γκρινιαζα οτι εχουμε 300+ και σημερα..

Να συμπληρωσω οτι στο Come With Me (nice!) κιθαρα και μπασο παιζει στην ουσια ο κυριος Tom Morello (R.A.T.M.) ο οποιος δηλωσε οτι τον δυσκολεψαν παρα πολυ τα riffs..

Keep it up!

Unknown είπε...

Συμφωνώ πάρα πολύ με τα μουσικά σου γούστα! Τα περισσότερα τα έχω ακούσει ΚΑΙ πρόσφατα οπότε καταλαβαίνεις, ενθουσιάστηκα λίγο. Επίσης Διάφανα Κρίνα μεγάλη αγάπη, όπως και Τρύπες, όπως και Slipknot στίχοι, και, και, και...
Καλημέρα-καλησπέρα, που θα λέγαμε και στο φόρουμ! :)

Σταλαγματιά είπε...

Θα 'ρθει την ώρα που σπαράσσεται το φως μου...

Το δικό μου κόλλημα !

Γλυκό ξημέρωμα!!

Γιώργος Τ. είπε...

KitsosMitsos,

Τρελό κόλλημα σου λέω!!! Καλημέρα!!

Γιώργος Τ. είπε...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS,

εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση! Το διασκέδασα!!

Γιώργος Τ. είπε...

YpNoS,

μία από τα ίδια κι εγώ! Πάνω στον μήνα είχαμε στην Θήβα τα παιδιά από την Πάτρα! Είχαμε όμως και παλιούς, πραγματικά πηγμένους που το νιώθανε το συγκεκριμένο τραγούδι και τους καταλάβαινα!
Δεν ήξερα για την συμμετοχή του Μορέλο στο Come with me.. Τον είχα σίγουρο για άλλο ένα τραγούδι στο OST του Godzilla (εκτός από το No shelter των RATM - το Deeper underground του Jamiroquai) αλλά δεν ήξερα τίποτα γι' αυτό! Ενδιαφέρον!!!

Γιώργος Τ. είπε...

Strange little girl,

το έχω παρατηρήσει ότι τα μουσικά μας γούστα ταιριάζουνε.. Όπως και ότι είναι πολλοί οι bloggers που ακούνε rock και metal!
Καλημέρα-καλησπέρα!!!!

Γιώργος Τ. είπε...

Αναστασία,

δεν είχα καμιά αμφιβολία Αναστασία μου! Καλημέρα!

manetarius είπε...

Πω πωωω.. τι να πρωτοσχολιάσω; Τις μέρες αργίας; Την ταξιδιάρα ψυχή; Τους Metallica και το Master of puppets; Τους Prodigy; Τους Rage against the machine; Τιιιιι;;;

kat. είπε...

prodigy να είναι και οτι θέλει ας είναι..
μην ξεχνιέσαι.. το σάββατο έχουμε ραντεβού!!!!!!!!

Laplace είπε...

καλησπερα κ καλη εβδομαδα φιλε!
την ειχα χασει την αναρτηση σου γιατι ελειπα ΣΚ

τα ΠΟΛΥ αγαπημενα σου ειναι ΤΕΛΕΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!
ολα ενα κ ενα!!!

Γιώργος Τ. είπε...

manetarius,

χαχα! "Let the music play".. Χωρίς σχόλια!!

Γιώργος Τ. είπε...

kat,

ξέρω, ξέρω... Το έχουμε ξανακανονίσει αυτό το ραντεβού!!!

Γιώργος Τ. είπε...

Laplace,

θενξ! Πιστεύω ότι η rock (κυρίως) αλλά και η metal μουσική έχουν κομμάτια που δεν γίνεται να μην αρέσουν σε όλους!! Πόσο μάλλον αν ακούς την συγκεκριμένη μουσική!!!

kat. είπε...

αμάν πια..
η συνάντιση του σαββάτου δεν σε έπεισε; ε.. μην γκρινιάζεις! μην γίνεσαι και εσύ κατερινούλα!
θα είμαι εκεί.. θα μιλήσουμε για την ώρα μέσω τηλεφώνου!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Ταξιδιάρα ψυχή, με ότι αυτό κουβαλάει...

Να περνάς τέλεια.

Κώστας
vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Ταξιδιάρα ψυχή, με ότι αυτό κουβαλάει...

Να περνάς τέλεια.

Κώστας
vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

Γιώργος Τ. είπε...

kat

όχι και Κατερινούλα.. Θα περιμένω λοιπόν!!

Γιώργος Τ. είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ,

κουβαλάει πολλά!!! Καλημέρα!!!

Fri είπε...

Κανονική συλλογή ανέβασες με αυτό το post! Ωραίες οι επιλλογές σου, θα ξεκινήσω να τις ακούω τώρα και θα μου κρατήσουν ωραία συντροφιά αυτό το απόγευμα :)

Γιώργος Τ. είπε...

Fri,

καλημέρα! Ελπίζω να σου άρεσαν και να πέρασες καλά το απόγευμα!!!

Leviathan είπε...

Iperoxes oi epiloges sou!eidika to come with me!kalo sou vradi!

Ανώνυμος είπε...

Από Prodigy η αλήθεια είναι ότι προτιμώ το Voodoo People, αλλά δε με χαλεί και το Firestarter. Και μην ξεχνάμε ότι οι Prodigy ένωσαν τους ηλεκτρονικούς με τους μεταλλάδες. :)

Όσο για το Alexander the Great παίζει να είναι από τα ελάχιστα κομμάτια των Maiden που δεν ακούω ποτέ (όταν μπορώ να το αποφύγω). Μου τη σπάει ο Μεγάλος Έλληνας...

Οι τπόλοιπες metal επιλογές σου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη (το Bard's Song live είναι από τις καλύτερες συναυλιακές εμπειρίες!!!).

Φιλιά!!! :)

Σταλαγματιά είπε...

Ήμουν σίγουρη για το τραγούδι πως θα σου άρεζε ;)

Καλημέρα !!

Σταλαγματιά είπε...

pink floyd
wish you where here

irene είπε...

slipknot με διάφανα κρίνα , prodigy και snoop dogg .. αλήθεια με μπέρδεψες...

i am a firestarter .. τι με θύμισες τώρα..

Γιώργος Τ. είπε...

Leviathan

Του "Come with me" κι εσύ?? Δεν φαντάζεσαι τι κόλλημα είχα φάει εκείνη την περίοδο!!!

Γιώργος Τ. είπε...

Lúthien,

ίσως και εγώ να προτιμώ το Voodoo people, αλλά με το Firestarter είχα φάει απίστευτο κόλλημα!!
Μην πέφτεις στην παγίδα του μεγάλου Έλληνα.. Απλά, δες τον σαν ιστορική προσωπικότητα..

...now you all know......

Γιώργος Τ. είπε...

Αναστασία,

τι να λέμε τώρα... Τεράστιο τραγούδι!!!

Γιώργος Τ. είπε...

irene,

ειδικότης μου να μπερδεύω τον άλλον!!!! Ακούω metal και rock, αλλά και hip hop.. Prodigy είναι το αγαπημένο συγκρότημα της εφηβείας μου (μαζί με Rage Against The Machine και Iron Maiden)...

Natassa είπε...

...απίστευτο τραγούδι το The Bard's Song...δεν το ήξερα, αλλά αφού είδα τις συγκλονιστικές επιλογές σου ακριβώς μετά τα πολύ αγαπημένα υπέθεσα πως θα ηταν κομματάρα.
που τους έχεις δει live?

Γιώργος Τ. είπε...

Natassa,

hello!! Όντως, είναι καταπληκτικό τραγούδι και εξαιρετικό σε live εκτέλεση! Τους είδα πρόπερσι στην Αθήνα (στο Fuzz αν θυμάμαι καλά).. Ξαναέρχονται και φέτος, στις 27/7 για το Rocking Athens Festival..