Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Δίχως το τσιγάρο η ζωή έχει καλύτερη γεύση...


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, της Αντικαπνιστικής και Αντικαρκινικής Εταιρείας η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε κατανάλωση καπνού.
Ερευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 28 % του ενήλικου πληθυσμού της γης εκτιμάται ότι χρησιμοποιεί καπνό, αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό αυτών που χρησιμοποιούν παράνομες ουσίες( πχ χάπια, κοκαΐνη κα).
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας ενημερώνει ότι το κάπνισμα είναι η σημαντικότερη αιτία θανάτου που μπορεί όμως εύκολα να προληφθεί και προβλέπει πως οι θάνατοι λόγω του καπνίσματος από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις κ.ά. μπορεί να ξεπεράσουν τα δέκα εκατομμύρια το χρόνο έως το έτος 2020, με το 70% να προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Τα μέλη του Keep On Blogging σε μια προσπάθεια να στηρίξουν και να βοηθήσουν στην εκστρατεία κατά του καπνίσματος θέλουν να περάσουν σε όλους με δυνατή φωνή το μήνυμα «ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ».
σημ. Η ιδεα είναι να περάσουμε όλοι μαζι το μήνυμα «ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ» για αυτο τον λόγο σας καλούμε όλους να στηρίξετε την ιδέα αυτη, κάνοντας ανάρτηση στο blog σας την συγκεκριμένη ημέρα 31/05 το ανωτέρω κείμενο.Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων.

18 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Ε βέβαια η ζωή χωρίς το κάπνισμα είναι καλύτερη δεν το συζητάμε αυτό.
Και τώρα που θα αρχίσει και κανονικά η απαγόρευση εγώ θα κάνω παρτυ επιτέλους θα μπορώ να πιω τον καφέ μου χωρίς τον ενοχλητικό καπνό του διπλανού.
Τωρα ανάρτηση βαριέμαι να κάνω έχω και σχόλια αναπάντητα, θα με συγχωρέσεις γιαυτό ; :)))

Στηρίζω τον αγώνα αυτο μέσω εσένα :)

Σε φιλώ !

mahler76 είπε...

βασικά με το τσιγάρο η ζωή είναι απλά πολύ μικρότερη οπότε και μόνο αυτό φτάνει.

Γιάννης Μ είπε...

να γραψω και σε εσενα οσα εγαψα στο σκουλικομπλογκ;

lena_zip είπε...

Πολύ καλή η πρωτοβουλία.
Μπράβο και από 1η Ιουλίου αναπνέουμε ελεύθερα!

Skouliki είπε...

ειμαι απο τα παιδια που το εχουν κοψει (6 μηνες) και προσπαθω να το τηρησω εχοντας παντα στο μυαλο μου οτι το παν ειναι η υγεια μας

ok τουλαχιστον κατι καλο να κανουμε και εμεις για μας ...ολο κρεπαλε κρεπαλες

ευχαριστω για την συμμετοχη σου
καλο μηνα και φιλακι

Γιώργος Τ. είπε...

Αναστασία,

το χειρότερο είναι ότι έχουμε μάθει να μην μας ενοχλεί ο καπνός των άλλων!! Λες να λείψει και σε εμάς (αν ποτέ εφαρμοστεί κανονικά η απαγόρευση)??
Καλημέρα, καλή βδομάδα και καλό μήνα! Φιλιά!!

Γιώργος Τ. είπε...

mahler76,

σαφώς και είναι αρκετό αυτό! Και πρέπει να το καταλάβουνε όλοι αυτό..

Γιώργος Τ. είπε...

Johnny M,

(επιλέγω το κείμενο, Ctrl+C....
μπαίνω για να αφήσω σχόλιο, Ctrl+V)

So simple.....

Γιώργος Τ. είπε...

lena_zip,

πράγματι, πολύ καλή η όλη κίνηση! Μπράβο στο φόρουμ για αυτό!
Ας ελπίσουμε ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό στην ουσία..

Γιώργος Τ. είπε...

Skouliki,

κράτα γερά! Αν και δεν έχω καπνίσει ποτέ, καταλαβαίνω την δυσκολία του να μείνεις μακριά..
Καλό μήνα! Φιλιά!

Nikos Gistos είπε...

Καταπληκτική κίνηση! Υπέροχο σύνθημα! Μπράβο ρε παιδιά! Ένας ακόμη πρώην καπνιστής που έχει νοιώσει τη ζημιά που προκαλεί το ρημάδι σας υποβάλει τα σέβη του. Και στο χέρι μας είναι να τηρηθεί ο νόμος.

Skouliki είπε...

παιζει ρολο το περιβαλλον πολυ

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ.ΠΛΗΗΗΖΖΖΖ

Manolog3 είπε...

Για μια καλησπερα περασα Γιωργο!! :))

Σιγουρα καλο ειναι να μην καπνιζει κανενας...μιας και το καπνισμα δημιουργει πολλες κακες επιπτωσεις στην υγεια. Αλλα και απο την αλλη ειναι εθισμος και καταλαβαινω απολυτα οσους δεν μπορουν να το κοψουν. Θελει υπομονη μεγαλη!!

Γιώργος Τ. είπε...

Nikos Gistos,

σε συγχαίρω για το "πρώην" δίπλα στο καπνιστής και εύχομαι να υπάρξουν πολλοί ακόμα πρώην καπνιστές.. Στο χέρι μας (των καπνιστών ιδιαίτερα) είναι το όλο θέμα.. Ας ελπίσουμε στο καλύτερο..

Γιώργος Τ. είπε...

Skouliki,

η θέληση πάνω απ' όλα.. Εγώ μεγάλωσα με γονείς καπνιστές κι όμως δεν θέλησα ποτέ να καπνίσω.. Ούτε όταν το σχεδόν απόλυτο σύνολο των φίλων μου κάπνισαν..

Γιώργος Τ. είπε...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS,

σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Ελπίζω να πρόλαβα!!!

Γιώργος Τ. είπε...

manolog3,

καλησπέρα φίλε μου! Όσοι το έχουν κόψει επιμένουν ότι είναι απλά μια απόφαση που πρέπει να παρθεί.. Είναι όλα μέσα στο μυαλό.. Και απ' ότι βλέπω, όσοι καπνίζουν δεν θέλουν να το κόψουν και υπάρχουν και πολλοί που δεν το εννοούν όταν λένε ότι θέλουν να το κόψουν.. Συμφωνώ ότι είναι δύσκολο βέβαια..