Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Angels and Demons

Πήγα το Σάββατο, την ώρα που ο περισσότερος κόσμος έβλεπε την Eurovision, να δω την νέα, πολυαναμενόμενη ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Dan Brown, ANGELS AND DEMONS (και όχι Illuminati όπως έχει μετονομαστεί από τους Έλληνες-δεν ξέρω αν έχει ονομαστεί και από άλλους έτσι..).



Συμπαθητική ταινία, πάρα πολύ καλύτερη από το "The Da Vinci code".. 2,5 σχεδόν ώρες με πολύ γρήγορο ρυθμό και πολύ δράση.. Πετσόκομμα βέβαια του βιβλίου, με κόψιμο αρκετών χαρακτήρων και σκηνικών, αλλά και κάποιες σημαντικές αλλαγές στο σενάριο.. Όχι ότι ενοχλεί ιδιαίτερα βέβαια, ειδικά αν δεν είσαι φαν της λογοτεχνίας.. Άλλωστε, ο ρυθμός της ταινίας δείχνει ότι θα έπρεπε να κοπούν αρκετά για να κρατηθεί σε λογικά επίπεδα διάρκειας.. Προσωπικά, θα ήθελα να υπήρχαν περισσότερες σκηνές με το CERN.. Όπως επίσης και μερικές αλλαγές στο σενάριο ήταν αναίτιες..
Μου άρεσε πολύ το "ταξίδι τέχνης" στην Ρώμη, καθώς και το Βατικανό (απ' ότι ξέρω δεν πήραν οι υπεύθυνοι της ταινίας άδεια για γυρίσματα εκεί, οπότε μιλάμε για το στήσιμό του).. Επίσης, το τέλος ήταν καλό (αν και κάπως διαφορετικό).
Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το καστ (θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό) και αυτές οι αλλαγές που αναφέρω και παραπάνω στο σενάριο (σχετικά με το βιβλίο)..Συνολικά ενδιαφέρουσα ταινία, που την βαθμολόγησα με 7, όσο και ο μέσος όρος στο IMDB.

Και να αναφερθώ και λίγο στον κινηματογράφο (Village Park)..
9 € εισιτήριο????? Και αναρωτιούνται γιατί δεν πάει ο κόσμος στον κινηματογράφο, δεδομένης και της πειρατείας, αλλά και του downloading?
Επίσης, εξαιρετική προσφορά στο ποπ κορν.. Κανονική τιμή μεγάλου ποπ κορν € 3,00 και μεγάλης κόκα-κόλας € 2,50. Αλλά, υπάρχει και το πακέτο Combo (μεγάλο ποπ κορν + μεγάλη κόκα-κόλας), με 5,50 €!!!!!!!!!! Ουάου!!


*μην πω μεγάλες κουβέντες, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα θα είμαι πάρα πολύ ενεργός στο blog μου!!! Θεματάκια έχω, όρεξη έχω, χρόνο να βρω μόνο...!!!

20 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα κ καλη εβδομαδα φιλε
θα παω να το δω
μονο βιλατζ 9 ευρω?
εδω σε κατι ΓΥΦΤΙΚΟΥΣ κινηματογραφους κεντρο της αθηνας,ξεχασμενους στα 80s και εχουν 9 ευρω..
ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Γιώργος Τ. είπε...

Καλημέρα αδερφέ!!
Έχουν πάει όλοι μαζί την τιμή στα 9 € και μετά παραπονιούνται για την μείωση του κόσμου.. Τι να πει κανείς.. Εγώ πλέον, θα πηγαίνω κινηματογράφο μόνο Τετάρτες (2 εισιτήρια στην τιμή του 1) και μόνο για ταινίες που να ψήνομαι τρελά να δω.. Το έχουν παρακάνει.. 15 € για μια ταινία (υπολογίζοντας ποπ κορν και αναψυκτικό)?? Δεν αξίζει τον κόπο... Σπίτι και download..

kat. είπε...

δεν θα το δω!
δεν θα το δω!
δεν θα το δω!

Γιώργος Τ. είπε...

kat,

να κανονίσεις ένα Σάββατο πρωί να πας να το δεις!!!! Ξέρεις....!!!!

Σταλαγματιά είπε...

Εγώ πάλι θα κάνω το μαύρο πρόβατο γιατί την ταινία την είδα την Παρασκευή και κόντεψα να κοιμηθώ.
Το μόνο που μου άρεσε είναι οι σκηνές από την Ιταλία που πήγα το καλοκαίρι και μου θύμισαν τόσα πολλά.
Και σε ρωτώ τώρα εγώ, δεν σου φάνηκε αστείο που ο Τομ Χανκς με το που έμπαινε σε ένα κτίριο μέσα σε λίγα λεπτά έβρισκε όλα τα κρυμμένα σημάδια και μυστικά.
Πρέπει να μπορείς να με δεις για να καταλάβεις πόσο αστείος ήταν, τον μιμούμαι εκπληκτικά : ))))
Καλά καλά μην φωνάζεις δεν θα το θάψω παρά πάνω : ))

Όσο για την τιμή του εισιτηρίου άστα να πάνε εγώ που πηγαίνω σχεδόν κάθε Κυριακή ξέρεις πόσα δίνω;
Να και έναν καφέ πιο πριν και δεν θα φας και κάτι θα φας.
Άσε καλύτερα στα μπουζούκια να πήγαινα.

Όλο έτσι λες για το μπλογκ και μόνο στα λόγια μένεις
Α για κάτσε ν αλλάξω σταθμό μήπως σε νευριάσω λίγο : )))

Skouliki είπε...

ναι εχω ακουσει πλεον πολλα για το εργο
και επειδη εχω να παω πολυ καιρο σινεμα ειπα να παω στην πρωτη ευκαιρια να το δω η αυτο ητ ο XMEN

εντωμεταξυ εγω εχω μεινει οταν το εισητηριο εκανε 5,6

Γιώργος Τ. είπε...

Αναστασία,

και στο βιβλίο κάπως έτσι βρισκόταν η λύση.. Αλλά εκεί ο συγγραφέας έγραφε τις σκέψεις του Λάγκτον, τις εμπειρίες του και πολλά που είχε διαβάσει για τους συγκεκριμένους χώρους, πράγματα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπουν σε μια ταινία.. Εκεί σαφώς και κερδίζουν τα βιβλία απέναντι στις ταινίες.. Δεν θα ξεχάσω στο Da Vinci Code που σε ένα σκηνικό με έναν κωδικό στην ταινία διήρκησε 10 δευτερόλεπτα, ενώ στο βιβλίο 5 σελίδες (αγωνία του πρωταγωνιστή, σκέψεις-όχι σκόρπιες-, συμπεράσματα).. Αλλά μου κάνει εντύπωση που βαρέθηκες.. Εμένα με συνεπήρε ο ρυθμός!! Άσε που έφαγα και τα ποπ κορν από νωρίς!!!

*όλο έτσι λέω, το ξέρω, γι' αυτό κρατάω μια πισινή πλέον! Αλλά λέω να το παλέψω!!

Γιώργος Τ. είπε...

Skouliki,

5,60??? Καλά, από την ισοτιμία δραχμής-ευρώ έχεις να πας (5,60 € = 1900 δρχ)??? Κι εγώ τον έχω ψιλοκόψει τον κινηματογράφο (νομίζω τελευταία φορά είχα πληρώσει 8 €) αλλά πού και πού πάω.. Θα σου πρότεινα πάντως να τα δεις και τα 2..

Σταλαγματιά είπε...

Ποπ κορν ε;
Εγώ πήγα παγωτό και ήταν τόσο παγωμένο που στην ησυχία ακουγόμουν εγώ να φυσάω από το κρύο : ))))
Προς το τέλος μπορεί και να κοιμήθηκα λίγο γιατί μου λείπουν κάποιες σκηνές, είχε τελειώσει και το παγωτό,
Άσε πέρασα ένα δράμα : ))))))

Crazy Tourists είπε...

Και ο κώδικας ήταν λιγάκι αλλαγμένος...Αυτό δεν το έχω διαβάσει οπότε δε θα καταλάβω τίποτα!
Λέμε κι εμείς να πάμε να το δούμε!! Άρα εντυπώσεις μετά!!

Τρελοτουρίστρια

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Γι αυτό είναι όλα τα cinema άδεια...Καλά να πάθουν ,....Πριν ξεκινήσεις να πάς σινεμά πρέπει να έχεις σίγουρα 20ευρο στη τσέπη, χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο...!!!ουστ ρε !!!

Τα λέμε γιώργος!~!!!

Matrix είπε...

Καλησπέρα.

Χτες το είδα και πέρασα 2,5 ώρες παραπάνω από ευχάριστα μπορώ να πω, α και δεν πήγα και σε Village :)

Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει, αλλά τις περισσότερες φορές τα βιβλία είναι καλύτερα από τις αντίστοιχες ταινίες.

Raven είπε...

Δεν το έχω δει, αλλά ψήνομαι να το αφήσω για DVD... Εννοείται ότι το σινεμά έχει γίνει πια είδος πολυτελείας! Δεν ντρέπονται λίγο... Σκέψου πόσα πληρώνει μια οικογένεια για να πάει σινεμά. Τους ξεφτίλες.

Φιλιά!

Leviathan είπε...

aurio 8a pao na to do kai 8a sas po kai ego tin apopsi mou...mexri tora boro na miliso mono gia to soundtrack pou exo agorasei kai pou einai poli poli kalo!!kali evdomada!!!

Γιώργος Τ. είπε...

Αναστασία,

μα παγωτό στον κινηματογράφο?? Ποπ κορν και πάλι ποπ κορν!! Μία φορά είχα πάρει hot dog και δεν είχα το μυαλό μου στην ταινία!!!
Αλλά το να κοιμηθείς μου φαίνεται απίστευτο!!!! Δεν ήταν με τίποτα ταινία για να κοιμηθείς!!

Γιώργος Τ. είπε...

Τρελοτουρίστρια,

να το διαβάσεις το βιβλίο.. Είναι πολύ καλό και σίγουρα καλύτερο από την ταινία (όπως κάθε βιβλίο άλλωστε)! Αφού δεν το έχεις διαβάσει πιστεύω ότι θα σας αρέσει αρκετά η ταινία!

Γιώργος Τ. είπε...

Πέτσες,

ακριβώς... 20 € επιβάλλονται για να μπορείς να κινηθείς.. Και αν είναι και μούφα η ταινία?? Εκεί κλαις και τα λεφτά σου!!! Άσε, downloading και πάλι downloading.. Και άσε τους κινηματογράφους να κλαίγονται..

Γιώργος Τ. είπε...

Matrix,

όπως έχω πει και παραπάνω, το βιβλίο αξίζει να το διαβάσεις.. Θυμάμαι εγώ το είχα διαβάσει μέσα σε 3 μέρες στον στρατό, μέσα στην καναδέζα περιμένοντας!!!!
Συμφωνώ μαζί σου πάντως.. 2,5 ώρες παραπάνω από ευχάριστα!!

Γιώργος Τ. είπε...

Raven,

οικογένειες πλέον δεν βλέπεις στον κινηματογράφο.. Είναι σπάνιο το φαινόμενο και σίγουρα δεν αδικώ κανέναν.. Μια οικογένεια θα δει DVD που δεν θα τις κοστίσει πολλά..
Αφού μας έκαναν και τον κινηματογράφο είδος πολυτελείας, τι να πεις? Καλά θα κάνεις και θα το δεις σε DVD.. Κι εγώ θα το άφηνα, αλλά είχα καιρό να πάω σινεμά και μου είχε λείψει η μυρωδιά του ποπ κορν!!

Γιώργος Τ. είπε...

Leviathan,

όντως, η μουσική ήταν αρκετά καλή! Θα σου αρέσει και η ταινία πιστεύω.. Θα περιμένω και την δική σου γνώμη..!