Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Τύχη ή ατυχία?

Πόσο απέχει η τύχη από την ατυχία? Γίνεται να είμαστε την ίδια στιγμή και άτυχοι και τυχεροί?? Και τελικά, τι υπερισχύει στο μυαλό μας??


Εδώ και κάμποσο καιρό, έχω αποφασίσει να μαζέψω κάποια αυθεντικά cds.. Μέσα σε αυτά και την δισκογραφία των Iron Maiden.. Και αφού κινούμαι στο κέντρο, έχω την δυνατότητα να τσεκάρω τιμές.. Αφού, λοιπόν, βρήκα ότι η καλύτερη τιμή είναι για μερικά cds 7,50 € και για μερικά άλλα 9,50 €, ξεκίνησα να τα αγοράζω σταδιακά.. Μια μέρα, περνώντας με το μηχανάκι, σταματάω για να αγοράσω ένα cd.. Μπαίνω, επιλέγω ένα, πηγαίνω στο ταμείο, πληρώνω, βγαίνω.. Φτάνοντας στο μηχανάκι, βλέπω κάτω ένα δεκάευρω! Το μαζεύω, πηγαίνω ξανά στο δισκοπωλείο και αγοράζω άλλο ένα cd!!
Τύχη ή ατυχία Νο1: Ναι μεν βρήκα 10 € κάτω και αγόρασα κι άλλο cd, αλλά επιστρέφοντας στο μηχανάκι, δεν βρήκα άλλο δεκάευρω κάτω!!!



Συνεχίζοντας για τα cds, σιγά σιγά μάζεψα όλα τα studio άλμπουμς των Maiden εκτός από 4 (The number of the beast, Piece of mind, Powerslave, Seventh son of a seventh son).. Αυτά, όπου και να έψαξα δεν τα βρήκα κάτω από 15,00 € κι ας είναι άλμπουμς εικοσαετίας (μεγάλη κουβέντα για τις τιμές και τις δισκογραφικές που το μόνο που ξέρουν είναι να κλαίγονται για την πειρατεία).. Έτσι, σκέφτηκα να κάνω μια βόλτα και απ' το Μοναστηράκι για να τσεκάρω αν τα βρω μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση (έχω πάρει αρκετά στο παρελθόν και μου έχουν βγει καλά!).. Τα βρήκα, λοιπόν και τα 4, να πωλούνται για 7,50 €... Αλλά μόνο τα 2 απ' αυτά φαίνονταν να είναι καλά.. Οπότε, αγόρασα μόνο αυτά..
Τύχη ή ατυχία Νο2: Ναι μεν βρήκα τα 4 cds που έψαχνα, αλλά τελικά αγόρασα μόνο τα 2..



Έχοντας, λοιπόν 2 cds να υπολείπονται από την συλλογή μου, είπα μια μέρα να πεταχτώ και σε ένα πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών που μέσα είχε cds και που ήταν περίπου στον δρόμο μου στην επιστροφή για την δουλειά.. Εκεί βρίσκω το ένα απ' τα δύο, καθώς και αρκετά από αυτά που είχα ήδη αγοράσει (και τα 2 που αγόρασα μεταχειρισμένα και μερικά που αγόρασα παλιότερα), στην τιμή των 6,90!!!! Επίσης, βρήκα και άλλα cds στην ίδια τιμή, καθώς και μερικές ενδιαφέρουσες προσφορές... Συνολικά σε 2 επισκέψεις έδωσα 50,00 € και πήρα 9 cds!! Και θα υπάρξει και συνέχεια!!
Τύχη ή ατυχία Νο3: Και βρήκα ένα από τα δύο cds που έψαχνα (μου μένει το "Seventh son" τώρα) και μεγάλωσα την συλλογή μου σε εξαιρετικές τιμές, αλλά εκ του αποτελέσματος, πιάστηκα μαλάκας στις προηγούμενες αγορές μου, με αποκορύφωμα την αγορά μεταχειρισμένων cds σε τιμή μεγαλύτερη απ' ότι τα βρήκα καινούργια!!)..



Πριν 2-3 βδομάδες μου είχε πει ο πατέρας μου για ένα μαγαζί στο Περιστέρι με παπούτσια (τέλος με τα cds!!!) που λόγω συνταξιοδότησης σκότωνε το εμπόρευμά του με 25,00 € όλα τα αντρικά και 10,00 € όλα τα γυναικεία!! "Τράβα καμιά βόλτα να δεις", "Άντε πήγαινε", μου έλεγε συνέχεια.. Εγώ βαριόμουν.. Τελικά, αποφάσισα την προηγούμενη εβδομάδα να πάω.. Αλλά εξαιτίας διαφόρων λόγων, συνεχώς το ανέβαλα, μέχρι το Σάββατο (προχθές).. Κοιτάζοντας την βιτρίνα, βλέπω πολύ ωραία κομμάτια.. Ήταν όμως η τελευταία μέρα που θα ήταν ανοιχτό, είχαν περάσει και πολλές μέρες που είχε τις προσφορές, φοράω και πολύ συνηθισμένο νούμερο παπούτσι (44-45), οπότε σε μερικά παπούτσια δεν είχε στο νούμερό μου, ενώ στο τέλος αναγκάστηκα να βάλω τον άνθρωπο να μου δείξει ότι παπούτσι υπήρχε στο νούμερό μου.. Τελικά, αγόρασα 3 ζευγάρια!
Τύχη ή ατυχία Νο4: Αγόρασα 3 πολύ ωραία ζευγάρια παπούτσια για μόνο 75,00 €, ενώ θα μπορούσα να είχα αγοράσει και άλλα, έχοντας και περισσότερες επιλογές αν πήγαινα νωρίτερα..



Τελικά, τα πάντα είναι στο μυαλό μας.. Πρέπει να κρατάμε τις καλές και τυχερές στιγμές μας, αλλά δεν πρέπει να απογοητευόμαστε όταν κάποιες απ' αυτές αποδεικνύονται όχι και τόσο τυχερές (εκ του αποτελέσματος)..
*σαφώς και δεν αναφέρομαι στην πρώτη περίπτωση!!

Σας προ(σ)καλώ να σκεφτείτε/θυμηθείτε ανάλογα δικά σας περιστατικά!!! Θα περιμένω να διαβάσω τις δικές σας τυχερές/άτυχες στιγμές!!

27 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Πω πω κουράστηκα με τα cd’s δεν βαρέθηκες να γυρίζεις όλη την Αθήνα για να τα βρεις; : )))
Χαχα σε πειράζω εγώ έχω γυρίσει όλη την Θεσσαλονίκη για ένα ζευγάρι γόβες, το πάθος βλέπεις : )))

Η ουσία είναι πως θέλεις εσύ να βλέπεις τα πράγματα, αν θέλεις να βλέπεις το ποτήρι μισό γεμάτο ή μισό άδειο.
Μπορούμε εύκολα να κολλήσουμε σε αυτά που δεν έχουμε θεωρώντας αυτά που έχουμε δεδομένα και δευτερεύουσας σημασίας.

Χμμ μου βάζεις δύσκολα τώρα, δεν μπορώ να θυμηθώ τα τυχερά και άτυχα μου.
Αλλά θυμάμαι πως είμαι υπερβολικά άτυχη έως υστερίας βαθμό στο θέμα του πάρκιγκ.
Μπορεί να χάσω δύο και τρία πάρκιγκ στην σειρά από οδηγούς που βρίσκονταν μπροστά μου.
Αλλά να το δω από την άλλη μεριά;
Ναι απόλαυσα μια εκπληκτική βόλτα στο κέντρο της πόλης ή μάλλον στο μποτιλιαρισμένο κέντρο της πόλης κάνοντας κύκλους συνεχώς : )))))

Είμαι όμως τυχερή στα παπούτσια καθότι φορώ εύκολο νούμερο 36 και οι περισσότερες έχουν μεγαλύτερο οπότε αφήνουν όλα τα σχέδια στην διάθεση μου :)))))

Καλή εβδομάδα φίλε Γιώργο (44-45 νούμερο; )
Πω πω φαντάζεσαι πως θα είναι το δικό μου πόδι δίπλα στο δικό σου ; : ))))

Raven είπε...

Θα έλεγα ότι μάλλον είσαι τυχερός έως και πολύ *κωλόφαρδος*!

Χαχαχαχα! Σορυ για την έκφραση, αλλά αυτό μου βγήκε :)

Ωραίο το θέμα, πολύ καλό. Με γέμισες αισιοδοξία! Ίσως να κάνω καμιά αναρτησούλα μέσα στην βδομάδα με το θέμα σου.

Φιλιά και καλή βδομάδα!

Skouliki είπε...

τυχη -> επιτελους φετος πηρ ατο φλουρι

ατυχια -> επι 30 χρονια δεν το ειχα παρει ποτε

τυχη -> πηρα δωρο απο τον αγ.βασιλη

ατυχια-> τον ειδα και δεν φοραγε κοκκινο κολαν


____________________

θα συμφωνησω με την αναστασια και θα πω οτι την διαφορα κανει πως βλεπεις και αντιλαμβανεσαι τα παντα γυρω σου


καλημερες

NdN είπε...

Λοιπόν τύχη είναι να κάνει η ομάδα μου τέτοια χρονιά φέτος και ατυχία εγώ να έχω διαρκείας και να μην μπορώ να τη δω! :(

Την επόμενη φορά να κατεβάσεις τα τραγούδια. Φτηνή και πολύ καλή λύση!

manetarius είπε...

Καλά εεε.. η μοναδική τυχερή και ταυτόχρονα άτυχη στιγμή μου ήταν όταν είδα να πέφτει κάτι από την τσέπη ενός κυρίου που περπατούσε μπροστά μου στο δρόμο.
Έτρεξα, το σήκωσα και τί ήταν; Μια χοντρή δεσμίδα 500€ που κρατιόντουσαν με ένα χρυσό συνδετήρα!!! Τον κηνύγησα και του τα έδωσα (τι μαλάκας)! Τα πήρε και δεν μου είπε ΟΥΤΕ ευχαριστώ!
Έτσι μου 'ρθε να του τα ξαναπάρω πίσω!
ααααχ... νεανικές τρέλλες! :)

Fri είπε...

'Τελικά τα πάντα είναι στο μυαλό μας', αυτή σου η φράση τα λέει όλα :)

Μου βάζεις δύσκολα τώρα, δε μου έρχεται κάτι στο μυαλό, αλλά γενικά γεμάτο το βλέπω το ποτήρι :)
Θα επανέλθω αν θυμηθώ...

Καλό σου βράδυ!

truth around us......... είπε...

ma ego eimai vaftismeno katsiki vre sketi gantemia me kinigaei...gia na fantasteis to proto peristatiko pou skeftika itan mia sinantisi pou eixa me mia kiria se mia skala kai mou ekleine to dromo eno kouvalousa 4 sakoules sxedia kai otan ti glitosa kai den epesa girisa na tin do kai i ginaika katevike 2 orofous me anapodes toumpes ala komanetsi opote simperasma nai men tin glitosa eixe doulia kai to ekab sosti...?filia polla kai tixera

Γιώργος Τ. είπε...

Anastasia,

44 vs 36.. Χεχε!! Υπάρχει όντως μια κάποια διαφορά!!
Μου αρέσουν πολύ οι βόλτες στα δισκοπωλεία, μπορώ να χαζεύω αρκετή ώρα!
Πάντως, μια "βόλτα" στην όμορφη και μποτιλιαρισμένη πόλη δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι ωραίο.. Εκτός κι αν παίζει ωραία μουσικούλα (από έναν σταθερό σταθμό)...

Γιώργος Τ. είπε...

Raven,

χαχαχα!!! Ότι βγαίνει στον καθένα! Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα και να το βγάζω και προς τα έξω.. Χαίρομαι οπότε που με ένιωσες!!
Καλημέρα!!

Γιώργος Τ. είπε...

Skouliki,

δεν ξέρω το κατά πόσο θα ήταν τυχερό το να δεις τον άγιο Βασίλη με κόκκινο κολάν.. Ότι σώμα κι αν είχε!!! Μάλλον τυχερή είσαι και σ' αυτό!

Γιώργος Τ. είπε...

NdN,

ότι αγοράζω το έχω από καιρού κατεβάσει.. Απλά υπάρχουν κάποια cd που θα ήθελα να έχω αυθεντικά, οπότε έχω ξεκινήσει σιγά σιγά να τα μαζεύω..
Σου εύχομαι η ομάδα σου να κρατηθεί στα φετινά επίπεδα και τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να την χορτάσεις στο μέλλον από το γήπεδο!!

Γιώργος Τ. είπε...

manetarius,

χμ.. Σε δίλλημα με βάζεις.. Άλλο να τα βρεις στον δρόμο και να ψάξεις να τα δώσεις (αστυνομίες και κακό) και άλλο να δεις από ποιόν έπεσαν.. Μάλλον το ίδιο θα έκανα στη θέση σου. Αλλά μεγάλη αγένεια του μαλάκα.. Σε κάνει να μετανιώνεις για το καλό που έκανες..

Γιώργος Τ. είπε...

Fri,

καλό είναι να βλέπουμε γεμάτο το ποτήρι.. Και να είμαστε αισιόδοξοι όσο μπορούμε..
Τα σκηνικά που περιγράφω είναι πολύ πρόσφατα, καταλαβαίνω ότι δεν είναι και εύκολο να σκεφτεί κανείς κάτι ανάλογο..

Γιώργος Τ. είπε...

truth around us,

χαχαχαχα!! Είχε δουλειά και το ΕΚΑΒ!!! Μάλλον ατυχία ήταν αυτό, θα άφησαν και το τάβλι στη μέση (όχι την παρτίδα βέβαια).. Όσο κάφρικο κι αν ακούγεται, είσαι τυχερή που δεν ήσουν στη θέση της..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Ακόμη και 10 ευρώ πολλά είναι! Για τσέκαρε το Αμαζον και δες τι τιμές έχει!

Γιώργος Τ. είπε...

_ST_

η αλήθεια είναι ότι δεν την έχω ψάξει καθόλου διαδικτυακά.. Θα το τσεκάρω πάντως.. Θενξ για την ιδέα!

Σταλαγματιά είπε...

Χαχα είπα να μην σε πειράξω αυτή την φορά και μου την έφερες ε; : )))))
Χμμ πρόσεξε μην σε πατήσω με το 36 νούμερο πόδι μου :Ρ :Ρ

Καλημέρα Γιώργο

tzonakos είπε...

Ελα εντάξει εισαι, μια χαρά τι ατυχία λες ;
Οσο ψάχνεις, βρίσκεις.
Τα μουσικά cd ασε, εχω αρνηθεί να αγοράζω εδω και χρόνια με τις τιμές που εχουν.
για ποαπούτσια κι εγω ψάχνω, μάλιστα τωρα που ειπες Περιστέρι ενα απο τα παπουτσάδικα που πάω ειοναι ο Μιλάνος στη Θηβών, πάντα κατι βρίσκω σε καλή τιμή αλλα η "ατυχία" ειναι οτι θέλω πάνω απο 45' λεπτά να φτάσω εκει κάτω.

Καλό πάντως αν βρω χρόνο ισως κατσω να γράψω κι εγω κατι ανάλογο.
Την καλημερα μου ζεστή ζεστή καθώς ψήνομαι στον πυρετό σημερα.

Γιώργος Τ. είπε...

Anastasia,

ναι, σε πρόλαβα αυτή τη φορά!!
Θα προσέχω, αν και τέτοια πόδια δύσκολα τα βλέπεις, καθ' ότι μικρά!!! Θα έχω το νου μου πάντως!!
Καλημέρα!!!!

Γιώργος Τ. είπε...

tzonakos,

οι τιμές των cds (και όχι μόνο) είναι μεγάλο θέμα.. Δυστυχώς, οι δισκογραφικές το μόνο που ξέρουν είναι να γκρινιάζουν για την πειρατεία, κρατώντας τις τιμές στα 18+ €...
Μιλάνος!!! Καλή ιδέα! Έχω χρόνια να πάω (κι ας μένω περίπου 5 λεπτά με τα πόδια!!).. Ψάχνω ένα συγκεκριμένο στυλ παπουτσιών και πιστεύω ότι θα βρω κάτι ενδιαφέρον!!

Σπύρος είπε...

Εύχομαι την επόμενη φορά οι αγορές σου να ειναι αγκαλιά με την ΤΥΧΗ!

Leviathan είπε...

Ax se katalavaino...imoun apo pada ton au8edikon sauta pou maresoun poli...distixos polles fores ti patisa kai ego...pleon meno monima kavala kai den exo polles epiloges...pigaino mono se ema cdadiko kai paraggelno auta pou 8elo...malista i kopela einai toso kali pou mou exei vrei mexri kai soundtracks poli poli spania...kalimera

irene είπε...

ποσα CD εχεις πια;;;

είμαι πάντα σε όλες τις εκδρομές που κανονίζουμε σαν παρέα , αλλά στην μόνη που δεν πήγα τράκαραν κ μάλιστα άσχημα..
γενικά όμως με έχουν για την γκαντέμα της παρέας τόσο που το χαϊδευτικό μου είναι ντεμα..γιατί αν υπάρχει μια χαλασμένη καραμέλα σε ένα μπωλ με 10000 μέσα εγώ θα την βρω!

Γιώργος Τ. είπε...

LOCKHEART,

ευχαριστώ!! Αυτό εύχομαι κι εγώ! Αν και πλέον, λίγα cd μείνανε!!

Γιώργος Τ. είπε...

Leviathan,

το αστείο είναι ότι εγώ δεν ήμουν των αυθεντικών.. Απλά πάντα έλεγα ότι κάποια cd αξίζει να τα έχει κανείς αυθεντικά.. Έτσι ξεκίνησα και πλέον μου έγινε μανία!!
Soundtracks έχω κι εγώ πάρα πολλά (κατεβασμένα).. Αλλά τα περισσότερα μάλλον δεν θα τα ακούσω ποτέ.. Αυτό είναι το κακό του downloading..

Γιώργος Τ. είπε...

irene (ή... Ντέμα??!!),

δεν έχω και τόσα πολλά cd.. Είχα να αγοράσω αυθεντικό πάνω από 5 χρόνια!!! Αλλά φέτος έχω αγοράσει πάνω από 30!!

Ανώνυμος είπε...

成人聊天室,a383,情色視訊,色情小說,色情小說,kk俱樂部,視訊聊天,豆豆聊天室,AV女優,免費視訊聊天,色情遊戲,色情網站,尋夢園聊天室,美女寫真,愛情公寓,痴漢論壇,寄情築園小遊戲,成人貼圖,色情,色情影片,成人小說,微風成人區,好玩遊戲區,成人光碟,維克斯論壇,080視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色遊戲,成人文章,色情網站,AV,sogo論壇,性感影片,伊莉論壇,情色論壇,貼圖,視訊聊天,色情小說,ut聊天室,臺灣情色網,成人聊天室,情色視訊,後宮電影,kk俱樂部,維克斯論壇,免費影片,中部人聊天室,成人漫畫,臺灣情色網,成人交友網,美女寫真,情色小說,玩美女人,080聊天室,plus,一葉情貼圖片區,自拍,情色文學,成人,情色文學