Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Ψύχραιμες σκέψεις

Eίναι φορές που δεν υπάρχει όρεξη για πλάκες και αστεία. Φορές που νιώθεις εξοργισμένος, αγανακτισμένος. Τέτοιες στιγμές είναι αυτές που βιώνουμε τις τελευταίες ώρες, όλοι οι Έλληνες πολίτες. Κάτι τέτοιες στιγμές, ο χαβαλές (ο κύριος λόγος που δημιούργησα πρόσφατα αυτό το blog) δεν έχει καμία θέση.


ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΤΩΝ 16.

Νεκρός... Γιατί ? ? ? ? ?


Από χθες το βράδυ, η Ελλάδα είναι στο έλεος του χάους. Η φωνή της λογικής έχει χαθεί.. Προσπαθώ να σκεφτώ ψύχραιμα...


Σαφώς και ο/οι δολοφόνος/δολοφόνοι του Αλέξη δεν αξίζει να λέγονται αστυνομικοί.. Όμως, ούτε οι αστυνομικοί αξίζει να τους παραλληλίζουμε με αυτούς. Υπάρχουν καλοί αστυνομικοί και κακοί "μπάτσοι". Είναι ευκαιρία για τους καλούς αστυνομικούς να διορθώσουν το αίσθημα αηδίας που νιώθει σύσσωμο το ελληνικό έθνος σήμερα. Αποβάλλετε τους μπάτσους. Μην γίνεστε ίδιοι. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ.

Οι ζημιές που προκαλούν οι ταραξίες ανά την Ελλάδα είναι άσκοπες. Το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν ακόμα δυσκολότερη την ζωή των οικογενειών κάποιων ανθρώπων, με το να καταστρέφουν τις περιουσίες τους, είτε αυτές είναι αυτοκίνητα, είτε είναι μαγαζιά.. Ο στόχος δεν πρέπει να είναι η καταστροφή. Αντίθετα, θα πρέπει να είναι η "ανοικοδόμηση" αυτού του ανίκανου κράτους. Με λογική, ψυχραιμία και χωρίς επεισόδια μπορεί να γίνει κάτι για το καλό όλων των πολιτών.

Αναρωτιέμαι πραγματικά, τι είναι καλύτερο? Οι άχρηστες/ανίκανες αρχές, ή η αναρχία (με την ιδεολογική έννοια, που δεν έχει να κάνει με τις καταστροφές)? Όταν φτάνουμε στο σημείο να σκεφτόμαστε έτσι, τα πράγματα δεν πάνε καλά..

Τελικά υπάρχει αντικειμενική και μη κατευθυνόμενη ενημέρωση στην Ελλάδα? Γιατί αυτά που βλέπω και ακούω από πολλούς με αηδιάζουν.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του Καραμανλή, των σκανδάλων, της ανικανότητας, πιστεύει ότι εκπροσωπεύει πλέον τον ελληνικό λαό?

Αν γίνουν εκλογές, γιατί είμαι σίγουρος ότι Ν.Δ. και Πα.Σο.Κ. θα κυριαρχήσουν και πάλι στις κάλπεις? Μήπως τελικά οι Έλληνες είμαστε τόσο ηλίθιοι? Ή για ένα ρουσφέτι, για μια υπόσχεση είμαστε διατεθιμένοι να ψηφίσουμε και πάλι τους ίδιους που έχουν φέρει τα πράγματα σε αυτό το σημείο?
Τελικά, υπάρχει κάποιος που θα αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του? Ή το μόνο που ξέρετε είναι να "τρώτε"?

*είναι τιμή μου να δημοσιεύει το καλύτερο ελληνικό blog κάποιες σκέψεις μου.
Δυστυχώς, δεν ήταν για καλό.

*το blog μου δεν θέλει να έχει σχέση με πολιτική. ΕΓΩ δεν θέλω να έχω σχέση με την πολιτική. Απλά, σε κάτι τέτοια θέματα δεν μπορείς να αδιαφορείς.
*απαιτούμε όλοι δικαιοσύνη.
*εύχομαι πραγματικά να επικρατήσει η φωνή της λογικής και να μην υπάρξουν άλλες δυστυχίες.
*εύχομαι να μην ξαναασχοληθώ με τέτοια θέματα.
*ενημέρωση και φωτογραφίες εκτός από τα κανάλια είχα από χθες τα ξημερώματα από τα:

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο...Δυστυχώς, σε κάθε κοινωνική ομάδα πάντα θα υπάρχουν ανεγκέφαλοι των οποίων τις πράξεις, θα πληρώνουν άλλοι...και πολλές φορές πολύ ακριβά.

Γιώργος Τ. είπε...

Δυστυχώς, πάντα θα γίνεται αυτό.. Γι' αυτό χρειάζεται καθαρό μυαλό. Και κυρίως, χρειάζεται σωστή παιδεία... Που πλέον δεν υπάρχει πουθενά..

kat. είπε...

ρε γιώργο μου..
θυμήσου εμείς ως παιδιά τι κάναμε;
βρίζαμε;
φωνάζαμε;
εξαγριωνόμασταν απάνεντι στις αρχές;;;
δεν είναι δυνατόν!
τότε έπρεπε και εμάς να μας σκοτώσουν 1.000 φορές!
δεν το χωράει το μυαλό μου.
(σ.σ. βλέπω τώρα ειδήσεις και ο δημοσιογράφος εκφωνεί: "ο αλέξης έζησε μέχρι τα 15 του")!
δεν υπάρχει αυτό το πράγμα..
καλό ταξίδι στο παιδί!
καλά μυαλιά σε αυτούς που άφησε πίσω του.. τουλάχιστον αυτός ηρέμησε!
αχ ρε γιώργο!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα είπες βρε Γιώργο..αλλά ποιός ακουει???...πως ειναι δυνατόν να υπαρχουν τέτοια άτομα τα οποία υποτίθεται οτι αντιπροσωπεύουν την ελληνική αστυνομία????...και απο την άλλη ειναι οι υποτιθέμενοι "αντιεξουσιαστές" που αντιμετωπίζουν τον άδικο χαμο του 15χρονου με βια, φωτιές καταστρέφοντας τις περιουσίες άλλων λες και φταίνε αυτοί που ο μακάκας αστυνομικός σκότωσε τον πιτσιρικά!!!!!!! Τεσπα ολα αυτα δυστυχώς δεν μπορούν να φέρουν και πάλι πίσω τον Αλέξη!!!!!! Ας είναι καλά εκεί που πάει το παιδι και ας ελπίσουμε να ειναι το τελευταιο!!!!!!!!!

Skouliki είπε...

οταν οι πληγες ειναι ανοιχτες
οταν μια ψυχη χανεται
οταν βλεπεις ανθρωπους με τοσο μισος

ε τοτε σιγουρα η ελπιδα εχει χαθει

δεν μπορει να συνεχισει μια κοινωνια ακεφαλη και με ανικανους

και συμφωνω αυτη η παιδεια επιτελους ας αρχισει να λειτουργει εχουμε γινει ολοι θυτες και θυματα

Γιώργος Τ. είπε...

@Κατερίνα...
ευτυχώς που μεγαλώσαμε σε "άλλες εποχές"... Τόσο κοντινές, αλλά και τόσο μακρινές ταυτόχρονα.. Ποιός ξέρει τι θα γινόταν αν μεγαλώναμε τώρα...

Γιώργος Τ. είπε...

@Φρόσι (!!)...
ο καθένας αντιπροσωπεύει τον εαυτό του.. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να αντιπροσωπεύει μια μεγάλη "ομάδα". Είτε λέγεται αστυνομία, είτε οτιδήποτε.. Και είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η ελληνική αστυνομία είναι αυτός ο μαλάκας* που έκοψε το νήμα της ζωής του Αλέξη.. Υπάρχουν "καλοί" και "κακοί".. Παντού. Καθήκον των "καλών" είναι να απομονώσουν και να αποβάλλουν τους "κακούς".

*please, όχι λογοκρισία στο blog μου..

Γιώργος Τ. είπε...

@σκουλήκι
Η ελπίδα δεν έχει και δεν πρέπει να χάθει.. Αν χαθεί και αυτή την πατήσαμε.. Πρέπει να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Και ας μην είναι εύκολο με τις τρέχουσες συνθήκες. Διαφορετικά, θα είμαστε πάντα έρμαια των "ανίκανων".

kat. είπε...

ναι.. δεν θα μεγαλώναμε ποτέ!

? είπε...

το ίδιο γιατί βασανίζει όλους..

Skouliki είπε...

μια κοινωνια να βραζει να φοβιζει
και εμεις στον βουβο πονο
ακομα

gatti είπε...

Eχεις δίκιο σε όλα. Η τραγωδία μας είναι ότι τα σκεφτόμαστε πάντα ΑΦΟΥ έχει γίνει το κακό...

Και μετά τα ξεχνάμε μέχρι τα επόμενα...