Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

13/12, REX - Πλούταρχος

2 βδομάδες μετά την Ιερά Οδό και τους Τερζή, Παπαρίζου, Πυροβολάκη, να 'μαστε πάλι στα μπουζούκια, αυτή τη φορά στο REX, για να γιορτάσουμε την γιορτή της Άννας παρέα με τον Πλούταρχο.. Τι κάνω εγώ, 2/3 Σαββατόβραδα στα μπουζούκια, είναι ένα θέμα.. Θα έρθω στα ίσα μου εν καιρώ..

Το μεγάλο θετικό στοιχείο του REX είναι το μέρος στο οποίο είναι.. Ομόνοια, 5 λεπτά (το πολύ) περπατώντας από το μετρό. Ακόμα και ταξί να πάρεις, δεν θα πληρώσεις τα κέρατά σου.. Άρα? Μπορείς να πιεις με την άνεσή σου, χωρίς να σκέφτεσαι το αλκοτέστ..

Περιέργως, αν και δεν το περίμενε μάλλον κανείς, καταφέραμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και να μην υπάρξουν απουσίες, ούτε "παρατράγουδα".. Μια χαρά κανονίσαμε να βρεθούμε, να ψάξουμε για 2 ταξί (τα οποία ήρθαν ως εκ θαύματος μαζί, το ένα πίσω από το άλλο!!!!) και να βρούμε τους άλλους που είχαν πάει από νωρίς για να κρατήσουν το τραπέζι.. 12άρι τραπέζι (μας είπαν, λέει, ότι Σάββατα δεν κλείνουν μεγαλύτερα..??) για 14 τελικά άτομα. Παρ' όλα αυτά βολευτήκαμε μια χαρά!

Την ώρα που μπήκαμε, ήδη τραγουδούσε ο Πλούταρχος.. Παρατηρώντας το μαγαζί, διαπίστωσα ότι είχε και αυτό (όπως και η Ιερά Οδός) πολύ καλή οπτική και 3 επίπεδα. Το μόνο κακό ήταν ότι πολλά τραπέζια ήταν έτσι τοποθετημένα ώστε οι μισοί να έχουν πλάτη την πίστα (μέσα σε αυτούς κι εγώ). Και, άντε, εμένα δεν με ένοιαζε, άλλοι υποθέτω ότι χαλάστηκαν.
Αφού καταφέραμε λοιπόν αν βολευτούμε, ξεκίνησε το ποτό και τα ετεροχρονισμένα χρόνια πολλά στην προσφάτως εορτάζουσα Άννα.. Τι κακό πράγμα στις γυναίκες να μην πίνουν (οι περισσότερες) ουίσκι.. Κατέληξα, για τελευταίο ποτό, να πίνω Absolut με κοκα-κόλα...

Ας επιστρέψω στον Πλούταρχο... Ομολογώ ότι δεν τον πολυπάω.. Πολύ κλάμα, πολύ μιζέρια... "Κάποτε είχα μια γκόμενα που την αγάπησα, αυτή όμως μετά με χώρισε και εγώ κλαίω σε καμιά 10αριά άλμπουμ" (δεν ξέρω πόσα έχει κυκλοφορήσει). Πρέπει όμως να παραδεχτώ ότι η φωνή του είναι ΠΑΡΑ πολύ καλή.. Όπως επίσης και το ότι είναι μεγάλη του μαγκιά να κρατάει ένα μαγαζί σχεδόν μόνος του (χωρίς να υποτιμήσω το υπόλοιπο team, μόνο ο Πλούταρχος ήταν γνωστός..). Παρ' όλα αυτά, όση ώρα ήταν πάνω και τραγουδούσε τις δακρύβρεχτες επιτυχίες του, κέφι δεν υπήρχε.. Απλά, ο κόσμος, τραγουδούσε (φώναζε για την ακρίβεια) μαζί τους στίχους των επιτυχιών του, συνήθως έχοντας το χέρι ή τα χέρια ψηλά (και πολλές φορές τεντώνοντάς το/τα στα πιο χαρακτηριστικά σημεία του κάθε τραγουδιού - κίνηση τόσο γραφική που με εκνευρίζει..). Άλλοι όρθιοι, σαν να έχει γραφτεί το κάθε τραγούδι γι' αυτούς (ε ρε ερωτικές απογοητεύσεις...) να γκαρίζουν συγκλονισμένοι λες και θέλουν να ξεπεράσουν σε ένταση τον τραγουδιστή.. Άλλοι κλείνοντας τα μάτια και μουρμουρίζοντας/ψιθυρίζοντας τους στίχους, έτσι για την πάρτη τους.. Η μπουζουκο-γραφικότητα σε όλο της το μεγαλείο..

Το κέφι στην πίστα και στον χώρο (δηλαδή ο χορός) ξεκίνησε αφού κατέβηκε από την πίστα για ξεκούραση ο Πλούταρχος (τραγουδούσε αρκετή ώρα..) και ανέβηκαν οι υπόλοιποι, το πρόγραμμα των οποίων ήταν αρκετά καλό και χορευτικό. Παρ' όλα αυτά, σε κανένα χρονικό σημείο η πίστα δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτη.. Μάλλον οι περισσότεροι πάνε για να "κλάψουνε" στον Πλούταρχο, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, αν κανείς έχει κάποια άλλη εξήγηση ας την παραθέσει...
Έφυγα πριν ξαναβγεί ο Πλούταρχος στην πίστα, οπότε δεν ξέρω τι πρόγραμμα κάνει μετά..

Τέλοσπάντων.. Το πιθανότερο είναι να ξαναβρεθώ σε μαγαζί που θα τραγουδάει.. Αυτή ήταν η 3η φορά.. Τι να κάνω, αφού αρέσει? Δεν πάει και αυτός σε κανά σχήμα πιο αναγνωρίσιμο, μπας και δεν βαρεθώ...??



Υ.Γ.1: βάλαμε με τον Μπάμπη στοίχημα τιμής με ιδιαίτερη... βαρύτητα. Όχι τίποτα το ιδιαίτερο, έναν καφέ, απλά για τον χαβαλέ.. 1η Φεβρουαρίου θα ξέρουμε τον νικητή!!
Υ.Γ.2: όταν είσαι για Α' Εθνική και παίζεις στο Α' τοπικό κάποιος φταίει.. Πολλές φορές όχι εσύ, αλλά οι άλλοι.. Αλλά θα πρέπει οι άλλοι να αφήσουν τις διαμαρτυρίες και τις φωνές και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Και ο νοών νοείτω..

Άσχετο με το θέμα Υ.Γ.1: αληθινή ιστορία. Η Λάρισα ισοφαρίζει. Εγώ παίρνω αμέσως τον Γιάννη τηλέφωνο να τον ρωτήσω τι θα κάνει τώρα ο Κάκος για να κερδίσει ο gay-ρος.. Μέχρι να γίνει η κλήση, ο Σολάνο έχει ήδη αποβληθεί.. Τι να πω κι εγώ?? "θα σε ρωτούσα τι θα κάνει ο Κάκος για να κερδίσετε, αλλά πήρα την απάντησή μου.."
Γιάννης: "άντε γαμήσου ρε..".. ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ!!!!!!! Ε, όταν σε πνίγει η διαιτητική εύνοια, δεν έχεις λόγια.. Και όσοι άμπαλοι μιλάνε για το γράμμα του κανονισμού, ας μάθουν ότι υπάρχει και κάτι που λέγεται ποδόσφαιρο και λογική.. Γιατί ούτε ο Ετό, ούτε ο Μέσι πήραν κάρτα στο Ελ Κλάσικο (δεν σας χάλασε Μαδριλένοι..) όταν πανηγύριζαν..
Άσχετο με το θέμα Υ.Γ.2: χθες εκτιμήσαμε την προσφορά του στεγάστρου του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.. Και πήραμε και πέναλτι!!!!!! 1/3, αλλά κάτι είναι και αυτό! Έρχονται καλύτερες μέρες!!
Άσχετο με το θέμα Υ.Γ.3: Σκουλήκι, είδα την πρόσκλησή σου.. Αύριο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα απαντήσω!

17 σχόλια:

mahler76 είπε...

Κερνάω Λυρική. Είσαι?

Όχι πλάκα κάνω, απλά δεν τον πηγαίνω ΚΑΘΟΛΟΥ τον κλάψα τον Πλούταρχο.

Unknown είπε...

Αδυναμία μου ο Πλούταρχος και τον ακούω κάθε φορά που ανεβαίνει Θεσσαλονίκη.
Προτιμώ να έρχεται μόνος του παρά με άλλους.
Το δεύτερο πρόγραμμα που έχασες ήταν το λαικό κομμάτι, πάντα έτσι κάνει.
Ναι είναι για ερωτοαπογοητευμένους μα βρες μου εσύ έναν που δεν ανήκει στο κλαμπ.
Αν θέλεις να χορέψεις τότε δεν θα επιλέξεις Πλούταρχο γιατί το λαικό πρόγραμμα είναι σχετικά μικρό και όχι της έντασης που το εννοούμε.
Παρ΄όλα αυτά με εκνευρίζει κι εμένα απίστευτα αυτό το χέρι που κουνιέται και τις περισσότερες φορές κάτω από την μύτη μου έτσι όπως είναι στριμωγμένα τα μαγαζιά.
Αλλά υπομονή αυτά έχουν τα μπουζούκια

Skouliki είπε...

ελα μωρε αντε σε κανεναν Αδαμαντιδη να στρωσεις που θες και Πλουταρχο

σαν κατι γκομενες αχαχα

kat. είπε...

αυτό το πράγμα με εσάς τους άνδρες ποτέ δεν το κατάλαβα!
πως γίνεται από το θέμα: μπουζούκια, να καταλήγουμε στο θέμα: ποδόσφαιρο!
είναι αυτό που λέγαμε και το σάββατο από κοντά! πας για καφέ και βλέπεις ποδόσφαιρο.. μιλάς με την κοπέλα σου και σκέφτεσαι το ποδόσφαιρο, γράφεις ένα ποστ για το πως πέρασες στα μπουζούκια και καταλήγεις να μιλάς για ποδόσφαιρο!
έτσι και τώρα..
ουφ!
δεν έχω πάει ποτέ στον πλούταρχο!
πειράζει;

Γιώργος Τ. είπε...

@mahler76: δεν είμαι της Λυρικής, αλλά δεν θα με χαλούσε να το δοκιμάσω και αυτό... Εδώ πάω μπουζούκια, στην Λυρική θα κολλήσω?? Τις μουσικές μου προτιμήσεις θα τις αναφέρω σε προσεχή αναρτήσεις..
@Αναστασία: άλλο να έχεις απογοητευτεί μερικές φορές και άλλο να κάνεις κέφι με τραγούδια πάνω σε αυτό.. Αυτό δεν καταλαβαίνω.. Εγώ προσωπικά πάντως, που δεν είμαι φαν της ελληνικής λαϊκο-pop σκηνής, προτιμώ να ακούω πολλές φωνές, παρά μία..

Γιώργος Τ. είπε...

@Σκουλήκι: ε όχι και Αδαμαντίδη!!! Σιγά μην πάω και Βοσκόπουλο-Πανταζή!!!!

Γιώργος Τ. είπε...

@Κατερίνα: δεν πειράζει που δεν έχεις πάει στον Πλούταρχο.. Αν και πιστεύω ότι για τα πάντα (ή καλύτερα, σχεδόν για τα πάντα) πρέπει να υπάρξει μια πρώτη φορά.. Τώρα, σχετικά με την μπάλα, είναι ναρκωτικό.. Είναι μία από τις εξαρτήσεις μου.. Τι να κάνω?? Το έγραψα όμως, "Άσχετο με το θέμα Υ.Γ."... Μην νομίζεις όμως ότι και οι γυναικείες συζητήσεις είναι καλύτερες...
*πειράζει που όση ώρα σου απαντάω, σκέφτομαι το γηπεδάκι 6χ6 που θα πάω να ΠΑΙΞΩ ΜΠΑΛΑ σε μία ώρα???

kat. είπε...

είσαι τραγικός!
αλλά τι να κάνουμε; έναν σε έχουμε..

*Κορίνα* είπε...

Κοίτα, συμφωνώ στο οτι είναι πολύ δακρύβρεχτος. Είναι για να τον ακούς αν έχεις χωρίσει. Και όχι σαν "φάρμακο", για να γίνει ακόμα πιο χάλια!
Και βάζελος λοιπόν! χμ....

gatti είπε...

Kαλημέρα! Δεν τον πολυπάω τον Πλούταρχο. Ομολογώ ότι σε κάποια στιγμή της ζωής μου ταυτίστηκα με τα τραγούδια του, αλλά αυτά συμβαίνουν.
Το ξεπέρασα γρήγορα.

Ωραία φωνή έχει, αλλά ...τόσος πανικός πια;

Γιώργος Τ. είπε...

@Κατερίνα: Δεν είμαι τραγικός, δεν είμαι τραγικός, δεν είμαι τραγικός... Αλλά ΝΑΙ!!! Έναν με έχετε!!
@Spider!: δεν κατάλαβα ποτέ γιατί υπάρχουν άνθρωποι που όταν χωρίσουν αντί να κοιτάξουν μπροστά, κολλάνε και κλαίγονται.. Και άντε, ας κρατήσει για λίγες μέρες αυτό.. Αλλά να χρησιμοποιούν την μουσική για να γίνονται χειρότερα??!!!!
@gatti: δεν είναι κακό να ταυτίζεσαι με κάποια τραγούδια. Σαφώς και υπάρχουν τραγούδια που μπορούν να περιγράψουν κάθε ψυχική, ψυχολογική, ερωτική κλπ κατάστασή σου.. Αλλά, έχεις δίκιο.. τόσο πανικός? Γιατί??

Skouliki είπε...

που θες να πας ??????

Σασα Μπαστα ?

Γιώργος Τ. είπε...

Σάσα Μπάστα? Με τρέλα!!! Και ναι, έχω πάει και την έχω δει!! Και το περηφανεύομαι! Θεά!! Δεν θυμάμαι βέβαια την φωνή της, αλλά θεά!!!

mahler76 είπε...

@Γιώργος Τ.
την ποιά? τη φωνή της? ΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Γιώργος Τ. είπε...

@mahler76: που λέει ο λόγος ντε!! Επιστροφή στην ποιότητα!! Σάσα Μπάστα rules!! Είμαι grouppie!!

kat. είπε...

αλήθεια γιώργο μου.. τι ακριβώς θυμάσαι από την σάσα μπάστα;
για πες;;; εκείνη τη στιγμή αλήθεια σκέφτηκες το ποδόσφαιρο ή μόνο όταν βγαίνεις με την κατερινούλα, τον μάκη και όποιον άλλον σου έρχεται στο μυαλό το ποδοσφαιράκι;;

Γιώργος Τ. είπε...

@Κατερίνα.. Το ποδόσφαιρο είναι πάντα στο μυαλό μου.. Άλλο ο καφές όμως, άλλο το ποτό.. Αν και συνήθως, δεν μιλάω για ποδόσφαιρο μπροστά σε γυναίκες.. Μόνο λίγο, μερικές φορές..
Όσο για την Σάσα, θυμάμαι το πόσο μαλάκας έμεινα όταν την είδα στο καμαρίνι της (είπαμε, είμαι grouppie!!).. ΘΕΑ!! Πανέμορφη. Ειλικρινά, δεν το περίμενα...