Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

10 πράγματα που λατρεύω, 10 που απεχθάνομαι

Η πρόσκληση ήρθε από την Κατερίνα! 2η σερί blog-οπαίγνιο!! 10 πράγματα που λατρεύω και 10 που απεχθάνομαι.. Αρχικά, μου φάνηκε δύσκολο, αλλά τελικά ήταν αρκετά εύκολο!! Πάμε:

Λατρεύω:

1. το καλό φαγητό. Αστακομακαρονάδα, ιταλική κουζίνα, κινέζικη, θαλασσινά, φαγητό μαμάς, οτιδήποτε είναι ωραία μαγειρεμένο και συμβαδίζει με τα παράξενα και ιδιότροπα γούστα μου!! Special πρόταση: κολοκυθάκια (κομμένα σαν γαριδάκια) με σάλτσα από βαλσάμικο στο Tony Bonano... Δεν έχετε ιδέα!!!
2. την Μύκονο. Το Super Paradise, τις βόλτες στην πόλη, το πόσο ζωντανό είναι το νησί!
3. την βροχη. Να την βλέπω.. Να την ακούω.. Ακόμα και να είμαι εκτεθιμένος σε αυτή.. Και ας είναι καταρακτώδης..
4. το σεξ. Όχι πια σοκολάτα, μόνο σεξ!! Το έχω πει... Διαφωνεί κανείς?
5. τον Παναθηναϊκό. Για όλες τις χαρές που μου έχει δώσει και που θα συνεχίσει να μου δίνει.. Και είναι πολλές!!
6. τις φωτογραφίες. Συνηθίζω να λέω πως "αν δεν έχεις φωτογραφίες από ένα μέρος, δεν πήγες ποτέ εκεί".. Τρελαίνομαι για φωτογραφίες.. Κυρίως για φωτογραφίες που είμαι μέσα (έχω και φωτογένεια!!!).. Ή που είναι φίλοι! Όχι ιδιαίτερα φωτογραφία με τοπία.. Εκτός και αν είναι background, με εμένα πρώτη μούρη!!
7. τα ταξίδια. Θέλω να ταξιδέψω.. Κυρίως στο εξωτερικό. Να γυρίσω τον κόσμο, να δω άλλες πόλεις, άλλες κουλτούρες, άλλες εικόνες.. Η αρχή έγινε με Άμστερνταμ, θα συνεχιστεί με Πράγα και υπάρχουν σχέδια για νέα ταξίδια σύντομα!
8. την μουσική. Κάθε είδους, αλλά κυρίως rock, metal, hip hop.. Γενικά, κάτι ωραίο να παίζει.. Τα πάντα είναι μουσική.. Άλλωστε, και ο κόσμος κατά Τόλκιν, από μουσική δημιουργήθηκε (Αϊνουλιντάλη). Και τις ταινίες. Είτε στον κινηματογράφο, με ποπ κορν και κοκα-κολίτσα, είτε στο σπίτι, χουχουλιασμένος στο κρεβάτι με καλή παρέα, ποτέ δεν λέω όχι σε κάποια ταινία. Ακόμα κι αν την έχω δει, ακόμα και αν ξέρω ότι δεν θα μου αρέσει!
9. την τέχνη. Ακόμα κι ας μην την καταλαβαίνω πολλές φορές!! Και επειδή και η ζωγραφική είναι τέχνη, τα κόμικς είναι και αυτά ζωγραφική, τρελαίνομαι και για κόμικς!!! Αρκάς και Frank Miller my favorites! Αλλά και οτιδήποτε θεωρείται κόμικ (από Μίκυ Μάους, Ποπάυ μέχρι Batman, Asterix κλπ κλπ)..
10. την ζωή μου, τις αναμνήσεις μου, τις εμπειρίες μου, ότι έχω ζήσει!! Ο καθένας μας είναι ένας συλλέκτης εμπειριών.. Από το τι θα συλλέξει στην διάρκεια της ζωής του θα αυτοκριθεί στο τέλος αυτής.. Και ΝΑΙ!!! Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα συλλογή!!


Μισώ:

1. όλους αυτούς που δεν έχουν χιούμορ, που δεν δέχονται την πλάκα, που δεν χαμογελούν αληθινά.
2. τους ηλίθιους οδηγούς. Δεν ξέρουν να οδηγούν, δεν έχουν οδική συμπεριφορά και θέτουν σε κίνδυνο και τον εαυτό τους και τους άλλους. Το έχω δει οδηγώντας αυτοκίνητο, τους τελευταίους μήνες το βλέπω και πάνω στο μηχανάκι..
3. την πολιτική. Οτιδήποτε σχετίζεται με αυτή. Νεολαίες κομμάτων, κομματόσκυλα, σπουδαστικές παρατάξεις, πολιτικοποιημένοι, πολιτικοί.. Αυτό που αυτοί ονομάζουν πολιτική, εγώ το ονομάζω λαμογιά, απατεωνιά, κουτοπονηριά.. Αυτό που εγώ ονομάζω πολιτική, όλοι οι υπόλοιποι το ονομάζουν ουτοπία...
4. τα κονέ, τα βύσματα, τις "άκρες". Χρειάζονται παντού.. Για να μπεις σε ένα club, για να κλείσεις καλό τραπέζι σε κάποιο μαγαζί (μουσικής, club, εστιατόριο, οτιδήποτε), για να βρεις εισιτήριο για το γήπεδο (πλέον διαρκείας, βρήκα την ησυχία μου), για να εξυπηρετηθείς σε δημόσιες (και όχι μόνο) υπηρεσίες... Επίσης, για να πας στρατό, για να "χωθείς" σε μια καλή δουλειά, για τα πάντα χρειάζεται να ξέρεις κάποιον.. Το χειρότερο είναι ότι αντί να το καταπολεμήσουμε, ψάχνουμε και εμείς να βρούμε την "άκρη" μας..
5. τα greeklish. Υπάρχει πιο εκνευριστικός και πιο κουραστικός και δυσανάγνωστος τρόπος γραφής? Το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι λένε ότι έχουν συνηθίσει να γράφουν έτσι.. Και ότι δεν προσπαθούν να γράψουν στα ελληνικά.. Το ξ είναι 3, το θ είναι 8, το ω είναι w.. Και όλο μαζί, ένα ηλίθιο κείμενο.. ΕΛΕΟΣ!!
6. τους ψεύτες. Ξεκινάνε και σου λένε, λένε, λένε.. Και εσύ ακούς, ακούς, ακούς... Αυτοί που με εκνευρίζουν πραγματικά είναι αυτοί που λένε τα ψέματά τους και νομίζουν ότι τους πιστεύεις.. Ότι σε κοροϊδεύουν.. Ενώ εσύ, απλά δεν θες να τους το χαλάσεις.. Και ακόμα χειρότερο, είναι να υπάρχουν και άλλοι "ακροατές", οι οποίοι να τους πιστεύουν..!!
7. τις κουτσομπολίστικες εκπομπές, τα ρεάλιτυ, τις ειδήσεις-σόου, τα πρωινάδικα.... Χμ.. Την τηλεόραση γενικώς (εκτός λίγων και καλών -όχι πάντα- εξαιρέσεων).. Γενικά, τα Μ.Μ.Ε. που είναι κατευθυνόμενα και έχουν καταφέρει να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αμέτοχο, καναπεδάτο και συμβιβασμένο..
8. τον τρόπο που μεγαλώνει η νέα γενιά. Τηλεόραση, playstation, εικονική πραγματικότητα, e-φίλοι, e-flirt, e-γκόμενες, e-συζητήσεις... Παραπληροφόρηση, κακόγουστα καρτούν, ατομικά κυρίως παιχνίδια, ανυπαρξία γειτονιών, παχυσαρκία... ΟΚ, πρώτα φταίνε οι μεγάλοι και μετά τα παιδιά.. Αλλά και αυτά, γουστάρουν έτσι.. GET A LIFE ρεεεε.. Ξυπνήστε..!!
9. τους κάγκουρες. Με την αρχική έννοια, αυτούς τους και-καλά-δες, που ενώ δεν έχουν να φάνε (που λέει ο λόγος) αγοράζουν αυτοκίνητα, βάζουν ηχοσύστημα και βάζουν μουσική... για αυτούς που είναι ένα χιλιόμετρο μακριά.. Επίσης, τους fashion-victims (και αυτούς κάγκουρες τους λέω).. Όχι μόνο όσον αφορά την μόδα, αλλά στα πάντα.. Όπου φυσάει ο αέρας και αυτοί.. Εν ολίγοις, τους μη έχοντες προσωπικότητα.
10. τους αγενείς. So simple.. Με την ευγένεια δεν έχασε κανείς.. Με την αγένεια μόνο κατάρες κερδίζεις.. Πιο αγενείς άνθρωποι είναι (προσωπική άποψη) οι γυναίκες. Και μετά οι γέροι. Αν έχετε οποιαδήποτε αντίρρηση, εδώ είμαι..


*Σαφώς και υπάρχουν πραγματικά πρόσωπα που λατρεύω και που μισώ.. Προτίμησα να μην γίνω τόόόόσο συγκεκριμένος!!
*Καλώ τους πάντες.. Ωραίος τρόπος να σκεφτείς κάποια πράγματα, να γνωρίσεις τον εαυτό σου (κλισέ!!!) και να σε γνωρίσουν και οι άλλοι!!

18 σχόλια:

kat. είπε...

"λατρεύω το σεξ. Όχι πια σοκολάτα, μόνο σεξ!! Το έχω πει... Διαφωνεί κανείς?"
εγώ διαφωνώ γιωργάκη μου..
γιατί σε έχω δει με τα φανταστικά καταπράσινα μου μάτια να τρως σοκολατίτσες πίνοντας καφέ στο αγαπημένο μας στέκι! α.. και ένα βράδυ μαζί με το ουισκάκι σου στο νυχτερινό μας στέκι! δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά εγώ ήμουν η ξανθιά κοπελίτσα ντυμένη στα μαύρα. ναι.. αυτή που καθόταν δίπλα σου πάνω σε ένα σκαμπό και γελάγατε ακατάπαυστα ενώ κάνατε και λίγα διαλείμματα για να πιείτε κάτι σφηνάκια. υποβρήχια δεν λέγοντα δαύτα;
χμμ..
σε έπεισα;;;;;;;;;;

mahler76 είπε...

εγώ απλά μπήκα για να αφήσω τις ευχές μου για χρόνια πολλά. να περάσεις τέλεια στις γιορτές.

Γιώργος Τ. είπε...

@Κατερίνα:
Δεν μπορείς να καταλάβεις το νόημα της φράσης.. Οι λέξεις δεν έχουν σχεδόν ποτέ μία σημασία.. Δεν αρνήθηκα ποτέ την σοκολάτα..

Γιώργος Τ. είπε...

@mahler76:
Καλές γιορτές μαν!! Και εσύ να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται!!

kat. είπε...

γιώργο αν σε πιάσω από το μαλλί (λέμε τώρα..) και σε κάνω σφούρες στον αέρα (ξανά λέμε τώρα..) θα σου πω εγώ! που δεν καταλαβαίνω το νόημα των λέξεων!
εξηγησέ το μου στην τελική!
πριν τα σφηνάκι όμως..

Γιώργος Τ. είπε...

Κατερίνα, δεν μπορείς να με πιάσεις από το μαλλί, γιατί συν των άλλων, είμαι (σχετικά) φρεσκοκουρεμένος!!
"Όχι πια φίλοι, μόνο σεξ...". Γνωστή ατάκα.. Τι σημαίνει όμως? Ότι δεν έχουμε πια φίλους? Just think.. The truth is out there!!!

kat. είπε...

θα έπρεπε να γνωρίζεις πως η ατάκα είναι διατυπωμένη τελείως διαφορετικά.
το σωστό είναι: "όχι πια σεξ, μόνο φίλοι"!
έχεις να πεις κάτι σχετικά;

Γιώργος Τ. είπε...

Έχω να πω ότι έχεις μείνει πίσω Κατερίνα.. Ούτε τις ατάκες δεν παρακολουθείς.. Το αρχικό ναι, είναι το "όχι πια σεξ, μόνο φίλοι".. Έχουν αλλάξει όμως πολλά από τότε (βιβλίο αν θυμάμαι καλά ήταν αυτό, το διαφήμιζε ένα κανάλι). Άλλωστε, το "όχι πια φίλοι, μόνο σεξ" είναι και πιο πιασάρικο...

kat. είπε...

α.. όντως δεν είχα ιδέα!!
τελικά έχω πολλά να μάθω δίπλα σου!

*Κορίνα* είπε...

Ελπίζω να πέρασες καλά τα Χριστούγεννα!
κρίμα που είσαι Παναθηναικός...
φιλιά!!!

Σταλαγματιά είπε...

Χρόνια πολλά Γιώργο με περισσότερα που σου αρέσουν και λιγότερα από αυτά που δεν θέλεις!!

Γιώργος Τ. είπε...

@Spider!:
Όχι και κρίμα... Είμαι περήφανος Παναθηναϊκός.. Στις χαρές και στις λύπες!!
Θενξ, πέρασα πολύ ωραία στις γιορτές!!

Γιώργος Τ. είπε...

@Anastasia:
Σε ευχαριστώ πολύ!! Εύχομαι και σε σένα ότι καλύτερο!!

kat. είπε...

σου στέλνω αυτό το κόμεντ για τρεις λόγους!
1ον: πως περάσατε χθες; εμείς πήγαμε "αργώ"!!! συμπαθητικά, είδαμε και παλιά συμμαθήτρια. λεπτομέρειες από κοντά!
2ον: δεν ήθελα να έχεις 13 σχόλια. είναι γρουσούζικος αριθμός και σε παρακαλώ μην επικαλεστείς και αυτή τη φορά την ομάδα μας..
3ον: σε λίγο θα πάμε για καφέ, ξέρεις.. στο "cafe-cafe" και λυπάμαι που δεν θα έρθεις!
4ον: δεν υπάρχει.. απλώς έχω καιρό να γράψω σε πληκτρολόγιο και παρασύρθηκα - όπως σε όλα τα πράγματα άλλωστε!
ουφ!
είμαι αδιόρθωτη!
ξέρω..

Γιώργος Τ. είπε...

Μια χαρά είναι το 13!! Και δεν το λέω μόνο για την Πανάθα!!
Καλά ήταν χθες, αλλά νύσταξα γρήγορα.. Δουλεύω (??!!) και σήμερα μετά από καιρό!!
-Περιμένω λεπτομέρειες για την συμμαθήτρια!
-Γιατί πιστεύω ότι το "σε λίγο" που λες θα είναι αρκετό ώστε να μπορέσω να δώσω το παρόν έστω και για λίγο??

kat. είπε...

ένα πράγμα θα σου πω και ύστερα θα σωπάσω!
κάνε το δικό σου "ντου"!

Skouliki είπε...

καλη χρονιαααααααααααααααααααααα

oleeeeeeeeeeeeeeeee

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ είπε...

ΑΛΗΘΗΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΓΡΑΦΗ

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/01/blog-post_01.html